2 Belgen in de Persico 69F Cup

De Persico 69F Cup wordt gevaren met de nieuwe one-design-formule, de Persico 69F. Deze new generation raceboot is een carbon monohull, licht, veilig, evenwichtig en vliegt met waanzinnige snelheden het over water. Alle bootonderdelen, inclusief de zeilen, zijn voorzien van een RFID-tag om de tonnage te controleren en het monotype-ontwerp in de loop van de tijd te garanderen.  

De races

Het tweede seizoen van de Persico 69F Cup bevat vier Grand Prix en drie Youth Foiling Gold Cup. De zeven evenementen worden in 2021 en begin 2022 gevaren in Italië, Sardinië en Hong Kong.

Belgische deelname

Voor het seizoen 2021-2022 hebben Louis Balcaen en Henri Demesmaeker hun deelname bevestigd. 

Louis Balcaen is de talentvolle stuurman en trimmer, die zijn ervaring opdeed in de Volvo Ocean onder de vlag van Team Brunel.

Henri Demesmaeker domineerde gedurende meerdere jaren het F16-circuit voor catamarans samen met Alec Bague en bekroonde zijn jonge carrière met een Wereldtitel en een Europese titel in die categorie.

Inmiddels zijn Louis en Henri betrokken bij verschillende bootprojecten. Ze willen hun ervaringen vooral gebruiken om de zeilsport in België beter op de kaart te zetten en om jongeren enthousiast te maken voor de zeilsport. 

Alle races en highlights kan je volgen op de website van 69F Sailing.