Aan boord in de Transat Jacques Vabre

De Transat is de langste en meest veeleisende transatlantische race ter wereld. Voor zijn 15e editie geeft de Transat Jacques Vabre Normandie Le Havre een nieuwe impuls aan de race, op weg naar Martinique! Voor het eerst in zijn geschiedenis trekt de Transat Jacques Vabre naar West-Indië om te finishen in de baai van Fort-de-France.

4 klasses en 3 afstanden

De race vertrekt vanuit Le Havre om daarna via de Golf van Biskaje de Kaap Finisterre op te zoeken om tenslotte aan te haken op de passaatwind in de Noord-Atlantische Oceaan. Het volledige circuit komt overeen met 5800 mijl voor de Ocean Fiftys en Imocas, 4600 mijl voor de Class40s en 7500 mijl voor de Ultims, de snelste boten in het circuit.   

The results

Franck Cammas en Charles Caudrelier hebben met Maxi Edmond de Rothschild na 16 dagen racen gewonnen in de Ultime klasse van de Transat Jacques Vabre. Ze gingen als favorieten van start en bleven leider gedurende quasi de hele wedstrijd. 

Thomas Ruyant and Morgan Lagravière hebben met hun 'LinkedOut' de overwinning behaald in de IMOCA-klasse en kwamen over de streep in Martinique na 18 dagen racen.

De overwinning in klasse 40 is naar Redman gegaan, schip van de Fransman Antoine Carpentier en Pablo Santurde Del Arco uit Spanje. De tweede plaats ging naar Banque Du Léman, de derde naar Seafrigo-Sogestran. Onze Belgische deelnemer Jonas Gerckens viel met zijn Team Volvo juist naast het podium op een zeer verdienstelijke vierde plaats.   

Bij de Ocean Fifty multihulls ging de overwinning van de transatlantische race naar Primonial. 

Aan boord van de Maxi Edmond de Rothschild 

Deze boot vaart twee en een half keer sneller dan de wind! Aan boord met Franck Cammas heeft Charles Caudrelier een ongelooflijke video opgenomen. We kunnen de Edmond de Rothschild trimaran zien racen met een snelheid van 40 knopen en slechts 16 knopen echte wind! 

 

Bron: https://www.transatjacquesvabre.org/