Spanning ten top in de St. Barth Cata Cup 2021

De 13e editie van de St. Barth Cata Cup 2021 kende een spannende strijd tot de laatste manche.

Op de voorlaatste dag wonnen onze Belgen Patrick Demesmaeker en Olivier Gagliani de longdistance-race 'Rondje om St. Barth' waardoor ze aan de leiding kwamen in het algemeen klassement. 

Aan de vooravond van de laatste wedstrijddag stonden drie teams in het algemeen klassement slechts op drie punten van elkaar: de Belgen Patrick Demesmaeker en Olivier Gagliani, de Argentijnen Cruz Gonzalez Smith - Mariano Heuser en de Fransen Gurvan Bontemps - Benjamin Amiot.

De laatste manche op zondag zou dan ook beslissend zijn voor het eindklassement van de St. Barth Cata Cup 2021. Deze werd gewonnen door de Argentijnen die dan ook de eindwinnaars werden van de Cup. Het team Bontemps - Amiot eindigde knap tweede. Het podium werd vervolledigd met 'Les Perles de St Barth' Patrick Demesmaeker en Olivier Gagliani.

Geen triple voor de Belgen

De Belgen, reeds eindwinnaars van twee vorige edities, hadden een gedroomde kans om opnieuw hun naam op de erelijst te zetten en zo een triple te scoren. Ze behaalden in de laatste manche slechts een 10e plaats maar werden toch knap derde in het eindklassement. Volgend jaar komen ze terug. 

Bekijk de video van de St. Bart Cup 2021