De Stockholm Archipelago Raid 2020 van start tot finish met onze twee belgen aan de top

De Stockholm Archipelago Raid is een mix van sport, natuur en avontuur voor F18 catamarans in de prachtige archipel van Stockholm met 36.000 eilanden en rotsen.

De grootste archipel van Europa biedt grenzeloze mogelijkheden voor uitzonderlijke banen met de controleposten op eilanden, boeien, vuurtorens of stranden, waarin de F18 zeilers hun beste navigatie-capaciteiten moeten bovenhalen.

Veel beroemde zeilers van over de hele wereld hebben in de loop der jaren al deelgenomen.

Patrick en Vincent on the Raid

Dit jaar nemen Patrick Demesmaeker en Vincent Thery van 20 tot en met 23 augustus opnieuw deel aan deze legendarische Raid 2020 met hun Goodall Design C2. Volg hieronder hun verhalen en resultaten.

17/8: On the road to Stockholm 

18/8: Op de veerboot van Travemünde naar Malmö

Houston, we have a problem...

We bedanken de vriendelijke Duitse Polizei die Vincent nog net op de valreep een tijdelijk paspoort bezorgt. Zijn oorspronkelijke ID-kaart lag nog mooi te blinken op zijn bureau in Knokke ;-)

19/8: the day before

Bootje trimmen

Navigatie testen

Safety check

Skippers briefing voor Dag 1

20/8: the raid - Day 1

Patrick en Vincent winnen de eerste manche van de dag bij lichte wind van 5 knopen.

Het Zweedse topteam wint de tweede manche op een gecharterde Goodall Design C2 van Catacare.

Enkele Archipelago sfeerbeelden van dag 1

 

 

A raid with a view

21/8: the raid Day 2

We zijn weer vertrokken

22/8: The raid - Day 3

Met een stevige bries van 18 tot 20 knopen staat een prachtig zeilrak van 30 mijlen aan de wind voor de boeg. Na een superstart voeren Patrick en Vincent het veld aan tot halfweg. Dan valt hun GPS uit en wordt navigeren tussen de eilanden door een stuk moeilijker. Ze vergissen zich van eiland...

Na een fikse omweg kunnen ze terug achteraan aansluiten op 13 mijl van de finish. Na een waanzinnige upwind finishen ze nog tweede.

23/8: the raid - results

De afgelopen twee dagen van de Archipelago Raid waren bijzonder zwaar met windsnelheden van 20 knopen. De strijd om de eerste plaats werd gevoerd tot de laatste race van de laatste dag, waardoor alle deelnemers na de finish uitgeput waren. Uiteindelijk eindigen Patrick en Vincent opnieuw op de verdienstelijke tweede plaats.


See you next year in Stockholm